Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Formentera rep els premis dels concursos de dibuix i redacció del Parlament

8 de junio de 2018

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Formentera" del concurs de dibuix i expressió escrita. Els tres centres escolars de Formentera hi han participat amb 77 dibuixos i 72 redaccions.

Avui matí, a la Sala de Cultura de Formentera ‘Es Cine’, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Formentera", del XIV concurs de dibuix Un Parlament per a tots i totes i XI concurs d’expressió escrita Valors i Parlament, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, que ha estat acompanyat per la delegada Territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany (més de 2.000 dibuixos i més de 1.300 redaccions). Picornell durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants ha fet notar que “és molt important la visió que us pugueu dur sobre la nostra democràcia, perquè ja no us queda tant per començar a participar-hi directament"; que no té "cap dubte que la defensareu" i que el jurat "ha hagut de filar ben prim per decidir a qui atorgava els guardons", davant la qualitat de les creacions. El president ha destacat la feina que els alumnes i professors han realitzat a les aules al treballar "conceptes tan importants com la necessitat d’unes normes per garantir una bona convivència entre les ciutadanes i ciutadans de les nostres illes"; normes que "són les Lleis, i es debaten, negocien i poleixen fins a arribar a un consens justament al Parlament". Per a Picornell avui "sou tots guanyadors perquè participant en aquest concurs, amb els vostres dibuixos i amb les vostres redaccions, us heu interessat i acostat a aquesta institució cabdal, la seu de la sobirania popular: la capacitat de decisió de totes les ciutadanes i ciutadans de les Balears sobre els temes que ens afecten". El president ha conclòs la seva intervenció i ha agraït la feina de totes les professores i professors  "per haver treballat a les vostres aules aquests conceptes vitals per al bon desenvolupament de la nostra autonomia".

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut una gran acollida tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.195 dibuixos i 1.361 redaccions, de 81 centres.

Els tres centres escolars de Formentera hi han participat amb 77 dibuixos i 72 redaccions

I aquest matí han assistit a l'acte de lliurament de premis els centres escolars: CEIP El Pilar, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP Mestre Lluís Andreu dels quals han assistit més de 90 alumnes de 6è de primària.

GUANYADORS

El 1r premi “Formentera” de dibuix ha correspost a Sagrario Fuentes Bravo, del CEIP Mestre Lluís Andreu; mentre que el de redacció l’ha guanyat Ana Córdoba Murés, del CEIP Sant Ferran de ses Roques.

Pel que fa al 2n premi “Formentera” de dibuix ha correspost a Violeta Fernández Bernabeu, del CEIP El Pilar; mentre que el de redacció l’ha guanyat Laia Escandell Barbero, del CEIP El Pilar.

El 3r premi “Formentera” de dibuix l’ha guanyat Héctor Jiménez Hereu, del CEIP Sant Ferran de ses Roques; mentre que el de redacció ha correspost a Eneko Rodríguez Casat, del CEIP Mestre Lluís Andreu.

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el pròxim calendari 2019 del Parlament.

 

Més informació ...