Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament participa a la Nit de l'Art 2018 de Palma

23 de septiembre de 2018

Un total de 2.150 persones visiten el Parlament durant la nit dedicada a l'Art. Enguany, a més de recórrer i contemplar les obres d'art de l'edifici, els ciutadans han pogut gaudir de dues representacions de l'obra de Carlos Garrido "Les illes màgiques", interpretada per l'actor Joan Bibiloni i amb música de Mariona Forteza. 

Com ja és habitual cada any, el Parlament ha obert les portes de l'edifici als ciutadans amb motiu de la celebració de la Nit de l’Art de Palma. A més d'haver pogut visitar l'edifici i contemplar les obres d'art que contenen les sales principals de l'antiga seu del 'Círculo Malloquín', com a novetat d'enguany, els ciutadans han pogut gaudir de dues representacions de l'obra de Carlos Garrido Les illes màgiques, que ha estat interpretada per l'actor Joan Bibiloni, amb música de Mariona Forteza. L'entrada ha estat lliure, i l'aforament limitat a la capacitat de la sala. 

Els ciutadans que s'han apropat a la cambra durant les portes obertes han  pogut visitar la planta noble, declarada Monument Historicoartístic Local per l’Acadèmia de San Fernando de Madrid, on hi ha exposades pintures de l'antic Círculo Mallorquín (Rosselló, Pizá, Cerdà, Ribas); i obres adquirides pel mateix Parlament (Torrent, Vives Llull, Puget, Tarrassó i Maraver), entre d'altres. En aquesta planta hi ha també l’estança més important: la sala de Plens o Sala de les Cariàtides, que conserva tots els elements pictòrics, escultòrics, arquitectònics i ornamentals dissenyats per Ricard Anckermann.

Al costat de la Sala de Plens, es troba la sala de Passes Perdudes decorada amb dos grans quadres que guanyaren el concurs de pintura que convocà el Círculo Mallorquín a finals del segle XIX. Un, L'entrada de Jaume I a Madina Mayurqa és de Ricard Anckermann, i l’altre és de Joan Bauzà, amb el títol L'entrada de Carles V a la Ciutat de Mallorca.

També, durant aquesta nit, les persones que han visitat el Parlament han pogut entrar a la sala del Senat, antiga sala de tertúlia del Círculo, que manté la decoració i el mobiliari originals amb els retrats dels qui han estat presidents de la cambra, i a la sala Montenegro, denominada així per les magnífiques pintures de l’artista mexicà Roberto Montenegro realitzades l’any 1919.

 

http://contingutsweb.parlamentib.es/comunicacio/9/foto1.jpg