Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha presentat un cicle de jornades sobre 'El Projecte de llei de canvi climàtic i transició energètica de les Illes Balears'

24 de septiembre de 2018

El cicle és organitzat per Aliança Mar Blava i European Climate Foundation i el seu objectiu és aconseguir l'aprovació d'una llei àmpliament consensuada per poder afrontar eficaçment el desafiament del canvi climàtic.

l president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, ha presentat avui migdia en roda de premsa un cicle de jornades sobre ‘El projecte de Llei de canvi climàtic i transició energètica a Balears’. Les jornades tindran lloc a la sala d’Actes de la Cambra balear entre les 16.00 i les 20.00 hores dels dimecres 26 de setembre i 3, 10, 17 i 31 d’octubre. A la presentació hi han estat presents portaveus de diferents grups parlamentaris de la cambra i els representants d’Alianza Mar Blava, Carlos Bravo, i d’European Climate Foundation, Sarah Oppenheimer com a organitzadors del cicle.

Per al president Picornell, “les Illes Balears, pel fet insular, són especialment vulnerables al canvi climàtic, un dels principals reptes als quals s’enfronten les societats arreu del món”. Som, ha manifestat el president “un territori limitat i fràgil del qual, a més, depèn la nostra principal activitat econòmica. La nostra oferta turística està supeditada al manteniment del nostre entorn privilegiat, sense el qual no gaudiríem de l'èxit que fins avui hem conegut. Sabem que aquesta lluita és una lluita a llarg termini, no és una cosa d’una legislatura, i que la responsabilitat a l’hora de mantenir i conservar el nostre medi ambient recau en tots i cadascun de nosaltres, amb petits i grans gestos. Així que aquest Parlament, amb la tramitació del Projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, té per endavant un repte de futur, un canvi de model que ha de garantir el respecte mediambiental i la qualitat de vida de les nostres illes per a la nostra i per a les futures generacions de balears.”

Finalment, ha clos la presentació del cicle i ha agraït “la iniciativa de l’organització d’aquestes jornades, que ajudaran a aprofundir el debat, i al mateix temps encoratjar tots els grups i els diputats i les diputades a cercar els consensos per tal d’elaborar una llei de la qual ens puguem sentir orgullosos i que ens asseguri un futur millor per a tots i totes”. 

Aquest cicle es compon de les cinc jornades següents:

1.- El canvi climàtic i el sector energètic. Necessitat d'emprendre la transició energètica. Dimecres, 26 de setembre.

2.- La independència energètica a Balears. Transició energètica justa. Dimecres 3 d'octubre.

3.- L'impacte de les instal·lacions energètiques en el paisatge. Dimecres, 10 d'octubre.

4.- Mobilitat sostenible en les Illes Balears. Dimecres, 17 d'octubre.

5.- Els partits polítics balears davant la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Dimecres, 31 d'octubre.

Amb la celebració d’aquestes jornades, Carlos Bravo (Aliança Mar Blava) i Sarah Oppenheimer (European Climate Foundation) han reiterat la voluntat de contribuir a difondre la problemàtica del canvi climàtic, les seves causes i els seus efectes i al debat de com avançar de forma més eficaç per la senda de la transició energètica a un model energètic sostenible, descarbonitzat i 100% renovable.