Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la Jornada "Cap a una realitat de pressuposts en clau d'infància"

5 d'octubre de 2018

La jornada ha estat organitzada per UNICEF Comitè Balears i l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor. El vicepresident primer del Parlament, Vicenç Thomàs, ha donat la benvinguda als assistents.

Avui matí, la Sala d’actes del Parlament de les Illes Balears ha acollit una jornada sobre la infància als pressuposts de les administracions públiques, que ha estat organitzada conjuntament per UNICEF Comitè Balears i per l’Oficina de Defensa del Menor. El vicepresident primer del Parlament, Vicenç Thomàs, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat el paper que tenen els pressupostos de les administracions públiques per reduir problemàtiques com la pobresa infantil. “Espero que aquesta jornada ens ajudarà a endinsar-nos en les idees sobre com els pressupostos poden ajudar a millorar les condicions de vida de la infància, reduint la pobresa i la desigualtat”, ha afegit.

Tot seguit, també han donat la benvinguda als assistents Mercedes del Pozo, presidenta d’UNICEF Comitè Balears, i Serafín Carballo, director de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor.

Ponències

La jornada s’ha iniciat amb la ponència de Gabriel González, especialista en polítiques d´infància d´UNICEF Comitè Espanyol, que ha presentat la metodologia per calcular la mida de la inversió pressupostària en la infància, eina impulsada per UNICEF, que consta d’una proposta d’anàlisi pressupostària i els primers resultats de la seva aplicació en algunes experiències pilot.

Tot seguit s’ha donat pas a Rosa Molero, que ha explicat la seva experiència que ha iniciat a la Generalitat Valenciana, com a directora general d’Infància i Adolescència, vinculada al treball de pressuposts en clau d’infància.

Treball de grups

En finalitzar les ponències i després d’una breu roda de preguntes i debat, s’han constituït dos grups de treballs per elaborar un exercici pràctic i reflexió conjunta al voltant de la metodologia plantejada. Amb les conclusions dels grups de treball s'ha tancat la jornada.