Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Una delegació de l'Intergrup 'Pau i Solidaritat amb el Poble Sahrauí' intervé a l'ONU

13 d'octubre de 2018

La delegació balear ha estat composta per les diputades autonòmiques Agustina Vilaret i Maria Antònia Sureda. Juntament amb representants de diverses Institucions i Organitzacions espanyoles, han pronunciat un discurs als debats sobre el procés inconclús de descolonització del Sàhara Occidental.

Una delegació de l’Intergrup parlamentari “Pau i Solidaritat amb el Poble Sahrauí” ha intervingut a la Comissió Política Especial i Descolonització (La Quarta Comissió) de les Nacions Unides. La delegació balear, composta per les diputades autonòmiques Agustina Vilaret i Maria Antònia Sureda han defensat el dret a l'autodeterminació del Poble Sahrauí i han denunciat l'estancament del Pla de Pau, com a conseqüència de l'obstrucció permanent del Marroc al seu desenvolupament.

La delegació ha posat l'accent a condemnar i denunciar al Govern del Marroc per la repressió que està exercint contra la població sahrauí en el Sàhara Occidental, ocupat il·legalment pel Marroc i el tracte dispensat als presos polítics sahrauís i activistes sahrauís que estan sent sotmesos a tot tipus de vexacions, maltractaments i tortures.

Igualment ha denunciat la disminució de l'ajuda humanitària als campaments de població refugiada sahrauí, que està provocant una situació dramàtica, d'imprevisibles conseqüències; i també l'espoli de recursos naturals del Sàhara Occidental tot i existir una sentència del Tribunal Europeu de Justícia.

Podeu llegir els discursos de les diputades Agustina Vilaret i Maria Antònia Sureda si clícau AQUÍ.