Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Declaració institucional del Parlament de suport al Llevant de Mallorca davant les inundacions

16 d'octubre de 2018

Abans del ple, s'ha fet un acte d'homenatge a les víctimes de les inundacions de la setmana passada, amb la lectura d'una declaració institucional llegida pel president del Parlament, Baltasar Picornell.

Declaració institucional

El Parlament de les Illes Balears expressa el seu condol a totes les víctimes de les inundacions que es varen produir avui fa una setmana al municipi de Sant Llorenç d’Es Cardassar i a d’altres localitats del Llevant de Mallorca, a més de donar el seu afecte a les persones que s'hi varen veure involucrades.

Gairebé una setmana després del desastre, aquest Parlament vol destacar també la qualitat humana en la resposta a la tragèdia. La societat s’hi va bolcar, i encara ho fa, en totes les persones afectades, en una mesura o en una altra, pels efectes de les fortes tempestes. Per a totes i tots, el més profund agraïment i l’orgull de comprovar que, davant l’adversitat, la generositat ha estat la resposta.

Es registraren més de 200 litres per metre quadrat, en qualque punt fins a 233. Es desbordà el torrent de Sant Llorenç, escenari pitjor de les pèrdues, principalment les humanes, a part dels múltiples danys de tot tipus que es provocaren en béns mobles i immobles, tant de naturalesa privada com pública.

El Parlament de les Illes Balears mostra el seu suport a tots els efectius i a totes les persones que, amb la màxima coordinació possible i amb l'esforç de totes les institucions, continuen realitzant els treballs i la recerca del menor de sis anys i prenen les mesures necessàries per restablir el més aviat possible la difícil situació en la qual han quedat moltes famílies dels municipis afectats.

El Parlament de les Illes Balears vol expressar també el seu reconeixement als serveis d'emergència i a les forces de seguretat de totes les institucions intervinents i els agraeix el treball que han estat i estan encara realitzant.

Aprovada per assentiment pel Ple de la cambra en sessió de dia 16 d’octubre de 2018.

 

 

Més informació ...