Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El diputat sahrauí Mohamed Mahmud visita el Parlament balear

25 d'octubre de 2018

Ha estat rebut en audiència pel president del Parlament, Baltasar Picornell, i s’ha reunit amb l’intergrup parlamentari “Pau i solidaritat amb el poble Sahrauí” i amb membres de la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament balear.

 

Vídeo de la roda de premsa

Avui matí Mohamed Mahmud, diputat sahrauí i membre de la comissió de relacions institucionals del Parlament de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), és a Palma en visita oficial al Parlament de les Illes Balears, convidat per la Mesa de la cambra autonòmica a instàncies de l’intergrup parlamentari “Pau i solidaritat amb el Poble Sahrauí”.

Mahmud va ser una de les persones que va acompanyar la delegació del Parlament de les Illes Balears quan va visitar els camps de refugiats de Tindouf el passat mes de maig en ocasió dels actes de commemoració del 45è aniversari de la fundació del Front Polisario.

La trobada institucional s’ha iniciat amb l’audiència que el president de la cambra balear, Baltasar Picornell, ha donat al diputat sahrauí, que ha estat acompanyat per la presidenta de l’associació d’Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló.

Tot seguit, el president del Parlament, Baltasar Picornell, i el diputat  Mohamed Mahmud, conjuntament amb els membres de l’intergrup parlamentari “Pau i solidaritat amb el Poble Sahrauí” i la presidenta de l’associació Amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, han ofert una roda de premsa per explicar la motivació de la trobada. Mahmud ha agraït “els treballs que s’estan fent des del Parlament de les Illes Balears i des de l’associació Amics del Poble Sahrauí, tant des del punt de vista humanitari, com polític per ajudar el nostre poble que viu des de fa més de quaranta-tres anys en camps de refugiats per culpa de l’ocupació marroquina”.

Per la seva part, Conxa Obrador, diputada autonòmica i presidenta de l’intergrup parlamentari “Pau i solidaritat amb el Poble Sahrauí”, ha manifestat que l’objectiu de l’intergrup és “mantenir viva la causa sahrauí, la lluita per les reivindicacions d’aquest poble al dret d’autodeterminació i que estigui a l’agenda política d’aquest parlament”. També ha fet notar la voluntat que no es revoqui la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Brussel·les  en relació a l’acord comercial subscrit entre la Unió i el govern del Marroc i que no es permeti l’espoliació dels recursos naturals del Poble Sahrauí. La diputada autonòmica, Conxa Obrador, ha conclòs la seva intervenció afirmant que: “la lluita del Poble Sahrauí, és la nostra lluita”.

Finalment, ha intervingut la presidenta de l’associació d’amics del Poble Sahrauí, Catalina Rosselló, que també ha agraït al Parlament i a l’intergrup el seu suport a la causa que persegueix el Poble Sahrauí i la seva associació i ha denunciat que és “indigne”, que encara no s’hagi pogut portar a terme el referèndum d’autodeterminació i que el Poble Sahrauí “pugui viure en llibertat, com així li pertoca”.

La trobada institucional ha finalitzat en una reunió celebrada a la sala Maura del Parlament, amb membres de l’intergrup parlamentari i de la Comissió d’Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament.

 

http://contingutsweb.parlamentib.es/comunicacio/9/Mahmud9.jpg

 

Més informació ...