Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la presentació del 'Pla estratègic de Salut Mental de les Illes Balears 2016-2022'

5 de noviembre de 2018

Més de 160 professionals i representants d’associacions de pacients, familiars i del tercer sector, han participat en l'elaboració del Pla Estratègic de Salut Mental.  L'objectiu és aconseguir una atenció sanitària més propera, personalitzada i de qualitat, que garanteixi als pacients i les famílies el suport que necessiten.

La sala d'actes del Parlament de les Illes Balears ha acollit avui matí la presentació del 'Pla estratègic de Salut Mental de les Illes Balears 2016-2018' que segueix les línies de treball definides per l'Estratègia en Salut Mental del Sistema Nacional de Salut. 

El president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït la implicació i l'esforç de professionals, persones expertes i entitats que han dedicat temps i coneixements a la redacció d'aquest Pla, així com dels usuaris i famílies que hi han col·laborat". "De ben segur -ha afegit el president de la cambra- aquest Pla estratègic contribuirà a millorar la qualitat de vida de milers de persones i a promoure el coneixement que la societat té dels problemes de salut mental i així, eliminar per a sempre els tabús i l'estigma". 

Tot seguit, ha presentat el Pla la consellera de Salut del Govern de les Illes Balears, Patricia Gómez, que ha defensat que suposa 'un punt de partida" per assolir una atenció "més propera i moderna i per avançar cap a la humanització dels trastorns mentals". La consellera ha defensat que la salut mental precisa d'atenció, recursos i voluntat per aportar solucions a les persones diagnosticades amb trastorns mentals. 

Durant la presentació també hi ha intervingut José Oriol Frau, coordinador de Salut Mental de les Illes Balears i Guillem Febrer, tècnic de l'entitat 3SalutMental.

En representació dels grups parlamentaris hi eren presents els diputats i diputades: Sandra Fernández (Popular), Vicenç Thomàs, Conxa Obrador i Silvia Cano (Socialista), Marta Maicas (Podem Illes Balears), Miquel Gallardo (MÉSxMallorca) i Maria Antònia Sureda (El Pi-Porposta per les Illes Balears). 

Tots els assistents han pogut visionar el vídeo de la campanya institucional per combatre l'estigma social de malalties de salut mental.

La Conselleria de Salut, la subdirecció d'Atenció a la Cronicitat, la coordinació d'Atenció Sociosanitària, Salut Mental i malaties Rares i la coordinació autonòmica de Salut Mental del Servei de Salut han impulsat el nou Pla Estratègic 2016-2022, "reflex del compromís de donar resposta a les necessitats en matèria de salut mental expressades per professionals, per gestors dels serveis sanitaris, per les associacions de pacients i familiars i per la ciutadania en general". 

Concretament, a la comunitat autònoma prop de 185.000 persones han estat diagnosticades d'algun tipus de trastorn de salut mental, 150.000 de les quals resideixen a Mallorca; 15.000, a Menorca, i 20.000, a Eivissa i Formentera. Devers 5.000 d’aquestes persones pateixen un trastorn de salut mental greu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació ...