Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president del Parlament es reuneix amb l'Associació Balear de la Malaltia de Huntington

22 de noviembre de 2018

El president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, s’ha reunit avui dijous amb la presidenta de l’Associació Balear de la Malaltia de Huntington, Catalina Suau, que ha estat acompanyada pels membres Carmen Moyà i Juan Gili.

Durant l’audiència, han pogut explicar al president de la cambra els objectius de l’associació, les activitats i els serveis que oferta als malalts i als seus familiars.

La malaltia de Huntington deu el seu nom al metge George Huntington, que la va descriure l’any 1872, i identificà el seu caràcter hereditari. És una malaltia neurològica, degenerativa, hereditària, autosòmica i dominant. Afecte a arees determinades del cervell, on les neurones van degenerant-se i finalment moren. S’estima que a Espanya, una de cada 10.000 persones pateixen aquesta malaltia.

Malgrat no hi ha cura per a la malaltia, alguns tractament poden controlar els símptomes i millorar la qualitat de vida.

L’Associació Balear de la Malaltia de Huntington és una Associació sense ànim de lucre que lluita, des de l’any 1998, per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aqueta malalties i els seus familiars.

Per a més informació: Associació Balear de la malaltia de Huntington (c/Sor Clara Andreu, 15, baixos) 07010. Palma. Tel. 971498777 huntington.ib@gmail.com