Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones

27 de noviembre de 2018

Just abans d'iniciar la sessió plenària, el Parlament encén una espelma per cadascuna de les 45 víctimes de violència de gènere a Espanya durant el 2018.

El Parlament ha commemorat aquest dimarts el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones amb l'encesa de 45 espelmes en record de cadascuna de les víctimes que han mort aquest any a Espanya i amb la celebració d'un minut de silenci.

L'acte ha estat presidit per Baltasar Picornell, president del Parlament. També hi han assistit la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, els portaveus de tots els grups parlamentaris i altres diputats, així com altres autoritats.

Després de l'encesa de les espelmes, el president del Parlament ha clos l'acte simbòlic amb unes paraules de condemna de qualsevol violència cap a les dones i de lluita contra aquesta xacra social.

El president de la Cambra balear, Baltasar Picornell, ha iniciat el seu discurs fent notar que "just fa una setmana que es va aprovar en el Parlament una declaració institucional per mostrar el rebuig per l'assassinat Sacramento Roca". El president ha mostrat el seu "rebuig absolut" a la violència masclista. "El masclisme i la seva violència no tenen cabuda a la societat que volem ser ni a la democràcia que volem consolidar. Elimnar-los de les nostres vides i protegir les víctimes, no és una opció, és una obligació", ha remarcat.

D'aquesta manera, ha reclamat la necessitat del compromís de tota la societat perquè "necessitam el compromís individual de tota la societat. No n'hi ha prou a consternar-se, a mostar el nostre rebuit i solidaritat"; "no n'hi ha prou amb un dia com avui", sinó que aquesta lluita contra la violència de gènere ha d'estar present "dia a dia, de forma quotidiana i amb tots els mitjans possibles", començant per les administracions, amb cadascuna de les seves competències. 

També, ha explicat que "la nostra sol·lidaritat s'ha de transformar en sensibilització, en conscienciació, en un desterrament total de qualsevol actitud masclista". "Només així -ha finalitzat Picornell-, caminarem cap auna societat en la qual no farà falta mai més asseyalar en vermell dia 25 de novembre.