Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament commemora el Dia Internacional dels Drets Humans

11 de diciembre de 2018

Un total de 30 persones, entre elles el president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, diputats del Parlament, estudiants i activistes d'Amnistia Internacional, han llegit aquest dimarts, abans de començar el ple, 30 articles de la Declaració Universal de Drets Humans.


Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, a la Sala de Passes Perdudes del Parlament, diputats i diputades de tots els grups parlamentaris han llegit, juntament amb activistes de les Illes Balears, els 30 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans proclamada el 1948. 

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha assenyalat que aquests articles són "tan fonamentals" per no "prendre de vista el que som i no hem de deixar de ser", perquè "hi ha històries que no s'han de repetir, que no hem de deixar que cap dubte, cap por, cap ambició política, enfosqueixi un llegat que tantes vides ens va costar assolir".

L'acte s'ha celebrat just abans de començar el ple amb la lectura dels articles en català, castellà, eusquera i gallec, i en el marc del Dia Internacional dels Drets Humans, que se commemora ahir dilluns 10 de desembre.

La commemoració d'avui al Parlament ha acabat amb la intervenció del coordinador d'Amnistia Internacional, Paco Palacios, qui ha declarat que a dia d'avui la Declaració "segueix igual de rellevant que en 1948".

En aquest sentit, ha apuntat que és una "eina de lluita" per protegir a les persones més vulnerables i ha agraït al Parlament "haver difós una altra vegada el que són els drets humans".

 

 

Més informació ...