Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president agraeix als mitjans de comunicació la feina d'informació parlamentària

14 de diciembre de 2018

Durant la recepció de Nadal als mitjans de comunicació, Baltasar Picornell ha defensat la llibertat d'informació i el secret professional dels periodistes.

Amb motiu de les festes de Nadal, el president del Parlament, Baltasar Picornell, acompanyat pels membres de la Mesa i de portaveus dels grups parlamentaris, ha felicitat a tots els mitjans de comunicació i els ha agraït la cobertura informativa i de difusió de la tasca parlamentària que, puntualment i amb gran professionalitat, realitzen al llarg de tot l'any. 

Durant les paraules adreçades als assistents, el president ha manifestat que "sense la vostra tasca d’informar, de denunciar, de posar el focus sobre els temes que són d’interès per a la ciutadania, fer una bona feina al Parlament seria gairebé impossible, i també ho seria tenir una societat informada i democràtica".

El president també ha fet notar l'esforç que s'ha fet des de la cambra en millorar les eines de comunicació de la institució. "Algunes fites ja s’han aconseguit, com la millora del senyal institucional o la reproducció en directe de les rodes de premsa i actes que es fan al Parlament. Altres estan ja en marxa i seran una realitat aviat", ha anunciat Picornell.

En relació als fets ocorreguts dimarts passat a les redaccions de dos mitjans de comunicació (Diario de Mallorca i Europa Press Balears) dins el marc d'una actuació judicial, el president del Parlament ha manifestat que la nostra democràcia no es pot permetre perseguir o exposar públicament a qui denuncia.  "El que cal és detectar i aturar aquell que ha comès la falta", ha defensat. En aquest sentit, per a Picornell, "aquesta setmana ha estat trista per a tota la societat", perquè si els mitjans de comunicació no poden garantir la seguretat de les seves fonts "la capacitat que té la societat de denunciar qualsevol abús, cau". 

Finalment, el president ha volgut brindar per "la valentia i tenacitat" que demostren els periodistes en la seva feina, els ha encoratjat a continuar amb la seva imprescindible tasca i ha desitjat que "res us impedeixi ser el que heu estat fins ara".

Podeu visualitzar el vídeo de les paraules del president, clicant al següent enllaç.