Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit una jornada de presentaciĆ³ dels pressupostos de la UniĆ³ Europea

4 de febrero de 2019

El president Baltasar Picornell ha defensat la necessitat de  saber aprofitar les oportunitats que brinden aquests pressuposts per a les Illes Balears.

Aquest dilluns a les 10h, la Sala d’Actes del Parlament de les Illes Balears ha acollit la Jornada sobre el nou Marc Financer Plurianual 2021-2027 de la Unió Europea, organitzada pel Centre Balears Europa, per tal de donar a conèixer els pressuposts de la Unió Europea.

L’acte ha estat presentat pel president del Parlament, Baltasar Picornell, juntament amb la vicepresidenta del Govern de les Illes Balears i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets. El president ha agraït al Centre Balears Europa l’organització de l’acte i ha defensat una doble lectura d’aquesta planificació pressupostària europea: una que ens permeti veure quina Europa construïm i una segona lectura, de caràcter més pràctic, sobre com les Illes Balears poden aprofitar aquesta direcció que pren la Unió Europea, sobretot en relació amb la política de cohesió. “La planificació és la que coneixerem ara, i hem d’aprofitar al màxim les possibilitats que ens brinda”, ha remarcat.

La jornada s’ha estructurat en tres presentacions. La primera, titulada “Un pressupost per la Unió Europea del futur: el nou Marc Financer plurianual 2021-2027” ha estat presentada per Ferran Tarradellas, director de la representació de la comissió europea per Catalunya i Balears.

A continuació, l’eurodiputat i membre de la comissió de Pressupostos Jordi Soler, ha parlat sobre “Quin pressupost per quina Unió. Prioritats i instruments en el Marc Financer Plurianual 2021 – 2027”.

Posteriorment, Félix de Pablo, director general de Fons Europeus del Govern Balear, ha explicat la presentació: “Els interessos de les Illes Balears en el marc de a futura política de cohesió”.

La jornada s’ha conclòs amb les paraules de Rosa María Cañameras, directora gerent del Centre Balears Europa.