Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acollirà la final de la VI Lliga de Debat de la UIB

18 de febrero de 2019

33 alumnes participen en les eliminatòries de la competició d’oratòria del dia 22 de febrer

El president del Parlament de les Illes Balears, Baltasar Picornell, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, han signat avui matí un conveni de col·laboració per celebrar la VI Lliga de Debat de la UIB. En aquesta convocatòria de la competició d'oratòria hi ha un total de trenta-tres alumnes inscrits en deu equips. Les eliminatòries es faran entre els dies 19 i 21 de febrer, a l’edifici de Sa Riera, i la final tindrà lloc el divendres, 22 de febrer, al Parlament de les Illes Balears.

La VI Lliga de Debat Universitari es divideix en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. A la Lliga de Debat del G9, hi participen vint-i-quatre estudiants, dividits en set equips (tots de Mallorca), que són: A Fortiori, Serendípia, La Quinta Enmienda, Polímnia, La Resistencia, Los Analistas. I, a la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, hi participen nou alumnes, repartits en tres equips (tots de Mallorca), que són: Pantaleón, Persuasius i Sapere Aude.

Els temes de debat d’aquesta edició són: «S'hauria de legalitzar la gestació subrogada?», per a la Lliga de la Xarxa Vives, i «¿Debe implantarse en España la renta básica universal?», per a la Lliga del G9.

Els alumnes participants d’enguany procedeixen principalment dels estudis de Dret: divuit són del grau, un del doctorat en Dret i un altre del màster d’Accés a l’Advocacia. La resta procedeixen del doble grau d’Administració d’Empreses i Dret, del grau d’Administració d’Empreses, Llengua i Literatura, Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica, Turisme, Història i Pedagogia.

D'acord amb el conveni, el Parlament de les Illes Balears serà la seu de la final i el lloc on se’n proclamaran els guanyadors, i, a més, hi col·laborarà econòmicament amb una part dels premis per als equips guanyadors i designarà les persones que, en representació seva, hagin de formar part del jurat. A l’acte de signatura del conveni han assistit també la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Joana Maria Seguí, i la lletrada oficial major del Parlament, Esperança Munar.

La Universitat de les Illes Balears incideix en l’oratòria com a eina per liderar la comunicació, una àrea transversal fonamental per als alumnes que han treballat destreses comunicatives i habilitats com ara la facilitat de paraula i les aptituds com a comunicadors, l’espontaneïtat i la capacitat d’improvisació, l’autocontrol de la situació per exposar en públic l’argumentació, el carisma i la utilització correcta del llenguatge no verbal, o la capacitat de síntesi, etc. Per treballar aquestes habilitats s'han impartit tallers de debat competitiu, que gestiona el Servei d’Activitats Culturals de la Universitat.

El Parlament i la UIB mantenen des de fa molts d'anys vincles institucionals estrets, mostra dels quals són, entre d'altres, els convenis de cooperació educativa per a estudiants de la UIB perquè puguin col·laborar en tasques i projectes de l'Àrea Tecnològica i de Gestió Patrimonial del Parlament. Ambdues institucions han considerat que, amb la signatura d’aquest conveni, s’incrementarà la cooperació recíproca que ja existeix i és una mostra més de l’obertura de la cambra parlamentària a la societat.

A la VI Lliga de Debat Universitari UIB, hi col·laboren, a més del Parlament de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i la Direcció General de Política Universitària i d'Ensenyament Superior, de la Conselleria d’Educació i Universitat.

Més informació ...