Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Estudiants eivissencs reben els premis del concurs de dibuix i redacció del Parlament

21 de marzo de 2019

S'han lliurat els premis als guanyadors de la categoria "Eivissa" del concurs de dibuix i expressió escrita. Eivissa hi ha participat amb 320 dibuixos i 142 redaccions d’11 centres escolars.

 

Avui matí, al Centre Cultural Can Ventosa d’Eivissa, s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis als guanyadors de la categoria "Eivissa", del XV concurs de dibuix Un Parlament per a tots i totes i XII concurs d’expressió escrita Valors i Parlament, que anualment organitza la cambra autonòmica entre els escolars de 6è de primària de les Balears. També s’han lliurat 3r premi “Balears” de dibuix.

A la cerimònia, que ha estat encapçalada pel president del Parlament, Baltasar Picornell, la consellera de Presidència i diputada al Parlament Pilar Costa, el secretari segon de la Mesa del Parlament, Miquel Jérez, el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Torres; l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafel Ruiz; els parlamentaris autonòmics Enric Casanova i Aitor Morrás, i la delegada Territorial d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut expressar una gran satisfacció per l’elevada participació d’enguany, la més alta de totes les edicions (2.329 dibuixos i més de 1.354 redaccions provinents de 81 centres de les Illes Balears). Picornell, durant les paraules que ha adreçat a tots els nins i nines participants, ha fet notar que “l’objectiu d’aquests premis és que treballeu els valors que envolten el Parlament i la democràcia i que reflexioneu sobre el nostre model de convivència. Com heu pogut veure, l’única via per conviure totes juntes és poder decidir entre totes i tots, participar per arribar a acords i trobar camins compartits.” En aquest sentit el president ha manifestat que el Parlament “no és més que una eina per fer possible allò que la societat vol, per això és tan important que totes ens interessem, participem i opinem sobre la nostra forma de convivència. Perquè si la societat no té uns objectius, un ideal a seguir, una proposta de com fer les coses millor, el Parlament no pot avançar”, ha afegit Picornell.

La participació dels escolars en aquesta nova edició de divulgació institucional organitzada per la cambra amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears, ha consistit en la realització d’un dibuix que representa les funcions i l’organització del Parlament, acompanyat d’un lema, i en la redacció d’un escrit sobre el tema “Valors i Parlament”.

Els concursos de dibuix i d’expressió escrita varen ser oferts a principi de curs a tot l’alumnat de 6è de primària de tots el centres educatius de les Illes Balears i han tingut la millor acollida de totes les edicions, tant entre els centres, com entre el professorat i els alumnes, amb una participació de 2.329 dibuixos i 1.354 redaccions, de 81 centres. Eivissa hi ha participat amb 320 dibuixos i 142 redaccions d’11 centres escolars.

CENTRES PARTICIPANTS

Els centres escolars d’Eivissa que han assistit a l'acte de lliurament de premis han estat: CEIP Portal Nou (Eivissa); Morna International College (Santa Gertudris); CEIP Sant Ciriac (Santa Eulària des Riu), CEIP Balansat (San Joan de Labritja), CEIP Nostra Senyora de Jesús (Santa Eulària des Riu), CEIP S'Olivera (Santa Eulària des Riu), CEIP Sa Bodega (Eivissa), CEIP Sa Graduada (Eivissa), CEIP Can Cantó (Eivissa), CEIP L’Urgell (Sant Josep de Sa Talaia), CEIP Puig d’en Valls (Santa Eulària des Riu)

GUANYADORS

El 1r premi “Eivissa” de dibuix ha correspost a Fee Lize Storm Scharader, del CEIP Nostra Senyora de Jesús (Santa Eulària des Riu); mentre que el de redacció l’ha guanyat Júlia Martí Roig, del CEIP L’Urgell (Sant Josep de Sa Talaia).

Pel que fa al 2n premi “Eivissa” de dibuix ha correspost a Liva Hänsch Laursen, del CEIP Balansat (Sant Joan de Labritja); mentre que el de redacció l’ha guanyat Toni Tur Torres, del CEIP Sa Graduada (Eivissa).

El 3r premi “Eivissa” de dibuix l’han guanyat Manuela Bombín Martínez, del CEIP S’Olivera (Santa Eulària des Riu) i Sofía Velasco de la Colina, del CEIP Puig d’en Valls (Santa Eulària des Riu); mentre que el de redacció ha correspost a Paola Roig Molina, del CEIP Portal Nou (Eivissa) i a Natalaia Prieto Márquez CEIP Sant Ciriac (Santa Eulària des Riu).

També ha estat premiada Selena Ezara Tame Marí, guanyadora del 3r premi “Balears” de dibuix, del CEIP L’Urgell (Sant Josep de Sa Talaia).

Durant l’acte tots els estudiants han rebut obsequis per la seva participació. Els dibuixos i les redaccions premiades sortiran publicats en el pròxim calendari 2020 del Parlament.

Clicant a aquest enllaç podeu accedir a l’àlbum fotogràfic:  https://drive.google.com/open?id=1YEsROMieByt1pu-WRK3R06RgXfDs5F8J

 

Més informació ...