Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acull la presentació del XX Butlletí de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears

30 d'abril de 2019

Avui migdia el president del Parlament Baltasar Picornell, ha rebut en audiència els membres de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears amb motiu de la presentació del XX volum del seu butlletí en el qual col·labora la cambra autonòmica.

El Parlament i l'Acadèmia estan units, des de l'any 2000, per un conveni de col·laboració que té com a objectius bàsics l'estudi, la investigació del dret i el foment de la cultura jurídica, fet que es tradueix periòdicament en l'edició del seu butlletí.

A l'acte de presentació, el president del Parlament ha manifestat que la publicació és un estudi d’investigació fonamental per fomentar la cultura jurídica a les nostres illes.

A continuació, el president de l'Acadèmia, Gabriel Garcías, ha agraït durant la seva intervenció la col·laboració de la institució parlamentària i ha fet un breu repàs del contingut dels articles publicats pels autors especialistes: Javier Boix, Vicente J. Calafell, Olga Patricia Cardona, María Pilar Ferrer, Carlos Gómez, Carlos Jiménez, Francesca Llodrà, Francisca Mas, Miquel Masot, Tomás Mir, Joan Oliver, Rafael Perera, Antonio José Terrassa i Maria del Carmen Tomás-Valiente.

En aquesta ocasió la temàtica del butlletí tracta, entre altres temes, continguts com la sessió d'obertura del curs acadèmic 2017-18; el discurs i contestació de l'ingrés d'Olga Cardona Guasch a la Real Acadèmia; la recopilació de les taules redones i debats sobre 'Delictes contra les institucions públiques, com el de rebel·lió', "La reforma de la constitució i de les comunitats autònomes"; "La llei 7/2017, de 3 d'agost"; "Els delictes contra la llibertat sexuals en el Codi Penal". També cal fer notar que el nou butlletí recull els índexs de títols i autors dels articles publicats als números XV a XIX.

L’acte ha comptat també amb la presència de la lletrada-oficiala major del Parlament, Esperança Munar.

Més informació ...