Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament acull la presentació de la campanya mundial Nursing Now a Balears

6 de mayo de 2019

Aquesta campanya que aposta pel desenvolupament de la professió infermera com a garantia per millorar la salut de la població i garantir la sostenibilitat del sistema.

El Parlament de les Illes Balears, amb l'assistència del president Baltasar Picornell, ha acollit la presentació institucional de la campanya Nursing Now a les Illes Balears, que ha estat organitzada pel Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (Coiba). Nursing Now és un moviment en l'àmbit mundial impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell Internacional d’Infermeres (CII).

Aquesta campanya té com a objectiu millorar la salut de les persones mitjançant una major participació de les infermeres en les polítiques sanitàries a tot el món per poder així donar resposta als principals reptes sociosanitaris del present i futur, com són les malalties cròniques i la sostenibilitat del sistema
sanitari. La campanya vol també donar suport a les mateixes infermeres per liderar i construir un moviment global centrat en les necessitats dels ciutadans, dels professionals i del sistema sanitari.

La presentació de la campanya a les Illes Balears ha comptat també amb la presència de la Dra. Barbara Stilwell, directora executiva de Nursing Now, infermera, investigadora i acadèmica britànica, i membre del Royal College of Nursing del Regne Unit. Stilwell ha impartit la conferència titulada “Per què infermeres? Per què ara?”. Institucions acadèmiques, sanitàries i col·legis professionals de tot el món s’estan sumant a la campanya.

A més del president del Parlament, Baltasar Picornell, han assistit a l'acte la consellera de Salut, Patricia Gómez, la vicedegana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, Rosa Miró, la presidenta del Coiba, Rosa María Hernández, a més de diputats i diputades de la cambra autonòmica.

Més informació ...