Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El col·legi La Salle guanya la final provincial de la lliga de debat escolar (Esic-Fundación Educativa Activa-t)

10 de mayo de 2019

La lliga, organitzada per la Fundación Educativa Activa-t ha tengut com a objectiu el desenvolupament de les habilitats socials per a l’enriquiment personal, educatiu i social de l’alumnat de 4rt d’ESO dels centres educatius de les Illes Balears que hi han participat.

La sala de Plens del Parlament de les Illes Balears ha acollit avui horabaixa la Final Provincial de la Lliga de debat Escolar, que ha estat organitzat per la Fundación Educativa Activa-t i patrocinat pel Campus ESIC -Valencia Bussines@marketingSchool ESIC-.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, els ha donat la benvinguda i ha fet referència a l’eina pedagògica de l’ús del diàleg. Per a Picornell el diàleg “és una eina d’enteniment”, de construcció de “ponts entre visions contrastades; no només en política, sinó que “és la base d’una bona convivència per a qualsevol comunitat”. El president ha lloat la figura del debat perquè “ens ajuda a posar-nos al lloc de l’altre, a tenir empatia, a acostar postures”, mitjançant “un art antic imprescindible per construir una societat crítica i, per tant, més justa, més conscient, més democràtica, més humana”. Picornell ha conclòs la intervenció agraint a tots els alumnes i professors i a l’organització, per fer-ho possible”; i amb el desig que l’alumnat que hi ha participat conservin “aquestes ulleres d’anàlisi per valorar el vostre entorn a partir d’ara; i que les societats futures siguin més crítiques i exigents que les actuals”. També hi ha estat present durant el debat la diputada Agustina Vilaret.

A continuació s’ha adreçat als participants i públic assistent Javier Pagán, director de la Fundació Educativa Activa-t, organitzadora de l’acte i els alumnes campions de la lliga de debat de l’any passat del col·legi San Cayetano.

El projecte de Lliga de Debat Escolar està adreçat a l’alumnat de 4rt. d’ESO dels centres educatius de les Illes Balears des d’on, amb la participació del professorat, es treballa durant tot el curs l’oratòria, el diàleg i el debat, que són les eines principals.

Centres finalistes: San Cayetano i La Salle de Palma.

San Cayetano i La Salle han estat els dos centres finalistes d’aquesta edició que avui horabaixa han confrontat un debat  al voltant de la pregunta: ¿S’han de prohibir els envasos de plàstic? Abans d’iniciar-se el debat, s’ha procedit al sorteig relatiu a la postura a favor o en contra en el debat que havia d’assumir cada un dels participants dels centres.

El col·legi de San Cayetano format per Claudia Morera, Mar Suñer, Marta Truyols i Lucia Espinosa, han hagut de defensar la postura a favor de prohibir els envasos de plàstic; mentre els participants del col·legi La Salle, format per Claudia Camacho, Carla Polo, David Ramírez i Elena Nicolau, han hagut d’argumentar la postura en contra de la prohibició.

En finalitzar el debat, els membres del jurat s’ha retirat a deliberar per, tot seguit i després de procedir-se al lliurament de diplomes als membres dels equips finalistes d’aquesta edició d’enguany de la Lliga de Debat Escolar Activa-t-ESIC, anunciar el nom de l’equip guanyador: el col·legi La Salle.

Clicant al següent enllaç podreu accedir al vídeo del desenvolupament de tota la Final Provincial de la Lliga de Debat d'enguany.