Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament investeix Francina Armengol presidenta del Govern de les Illes Balears

27 de junio de 2019

 

El Parlament ha investit avui Francina Armengol, diputada del Grup Parlamentari Socialista, presidenta del Govern de les Illes Balears per 32 vots a favor (Socialista, Unides Podem, MÉS per Mallorca, Mixt -MÉS per Menorca i GentxFormentera-), 24 vots en contra (Popular, Ciudadanos, VOX-Actua Baleares) i 3 abstencions (El Pi-Proposta per les Illes Balears).

Armengol ha estat investida, aquest capvespre, presidenta en primera votació, en aconseguir el suport de la majoria absoluta de la cambra, després de dos dies de sessió plenària on s’ha debatut el programa de govern que la candidata socialista ha presentat davant la cambra.

Ahir Francina Armengol exposà el seu programa polític de govern i, avui, durant el matí i l’horabaixa, el debat s’ha centrat en les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris que han parlat seguint l’ordre de major a menor nombre d’escons obtinguts per les seves formacions: Gabriel Company (Popular), Juan Pedro Yllanes (Unidas Podem), Marc Pérez-Ribas (Ciudadanos) Miquel Ensenyat (MÉS per Mallorca), Jorge Campos (VOX-Actua Baleares), Jaume Font (El Pi-Proposta per les Illes Balears), Josep Castells (Mixt), Sílvia Tur (Mixt). La darrera portaveu a intervenir ha estat Silvia Cano, del Grup Parlamentari Socialista, grup al qual pertany la candidata. Francina Armengol ha contestat globalment a cadascun dels portaveus.

En acabar el debat s’ha procedit a la votació pública per crida on la secretària primera de la Mesa, Joana Aina Campomar, ha anat anomenant els diputats i les diputades i aquests han contestat: "sí", "no" o "abstenció". Els membres del Govern en funcions que tenen la condició de diputats, així com els membres de la Mesa han votat al final.

Assolit el vot afirmatiu de la majoria absoluta dels membres de la cambra, s'ha entès atorgada la confiança de la cambra a la diputada socialista Francina Armengol.

Ara la Presidència del Parlament ho haurà de comunicar al rei dins les vint-i-quatre hores següents, als efectes del nomenament de la candidata com a presidenta del Govern de les Illes Balears, i a la Presidència del Govern de l’Estat. El nomenament serà efectiu a partir de la presa de possessió, que està previst que es faci dilluns que ve, 1 de juliol, al pati del Consolat de Mar.