Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Thomas: "La pluralitat parlamentària mai ha de ser un obstacle per millorar la vida de la gent. Al contrari, suposa una riquesa".

5 d'agosto de 2019

Aquest és el missatge que el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha volgut transmetre durant l’audiència amb el Rei Felip VI celebrada avui matí.

El president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, ha estat rebut en audiència per Sa Majestat el Rei Felip VI avui matí al Palau de l’Almudaina (Palma).

Durant l’audiència Thomas ha agraït al Rei “l’interès que demostra per conèixer de primera mà la nostra realitat” i ha manifestat “la sort que tenim a les Balears que podem traslladar directament al Cap de l’Estat quins són els nostres problemes i les nostres preocupacions i com actuam les institucions autonòmiques per oferir solucions”.

En aquesta primera entrevista amb el rei el nou president del Parlament ha explicat al monarca la fotografia del poder legislatiu, després de les eleccions del 26 de maig, que per primera vegada en la nostra història autonòmica, mostra vuit grups parlamentaris. Per a Thomas “aquesta fotografia demostra, primer, la pluralitat que hi ha a la nostra societat i, segon, que aquesta pluralitat ha donat peu a una nova majoria d’esquerres al nostre Parlament”.

En aquest sentit, el president del Parlament ha manifestat al Rei que “aquesta pluralitat és un sinònim de riquesa i que ens obliga a tots a demostrar que amb diàleg i col·laboració, la nostra societat pot continuar avançant”. “En cap moment –li ha expressat el president al monarca-  aquesta multiplicitat de veus polítiques serà un obstacle per millorar la vida de les persones que viuen a les Illes Balears. Al contrari, servirà sempre per trobar les millors solucions”.

També li ha pogut explicar breument algunes de les qüestions que s’espera que centrin els pròxims mesos al Parlament com a mostra dels temes que ara mateix preocupen a la ciutadania. Qüestions com l’accés a l’habitatge, la mobilitat, el model turístic, el finançament i el REB aniran sorgint al dia a dia parlamentari.

Per tant, per a Vicenç Thomas, ha estat una reunió “cordial i profitosa que ha servit per informar el Cap de l’Estat sobre alguns dels grans temes que dominen l’agenda política actualment.”

Fotografies: © Casa de S.M. el Rey