Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament tornarà a obrir les portes durant la Nit de l'Art 2019

18 de septiembre de 2019

A la sala d'actes hi haurà una exposició del fons artístic del Parlament, obres que es troben fora del circuit habitual de visites públiques.

El Parlament tornarà a obrir les portes als ciutadans durant la Nit de l’Art de Palma del proper dissabte 21 de setembre. Amb una Jornada de Portes Obertes des de les 19h fins a les 24h, es podrà visitar l'edifici del Parlament i contemplar les obres d’art que contenen les sales principals de l’antiga seu del Círculo Mallorquín.

Els ciutadans que s'apropin a la cambra durant les portes obertes podran visitar la planta noble, declarada Monument Historicoartístic Local per l’Acadèmia de San Fernando de Madrid, on hi ha exposades pintures de l'antic Círculo Mallorquín (Rosselló, Pizá, Cerdà, Ribas); i obres adquirides pel mateix Parlament (Torrent, Vives Llull, Puget, Tarrassó i Maraver), entre d'altres. En aquesta planta hi ha també l’estança més important: la sala de Plens o Sala de les Cariàtides, que conserva tots els elements pictòrics, escultòrics, arquitectònics i ornamentals dissenyats per Ricard Anckermann.

També, durant aquesta nit, les persones que visitin el Parlament podran entrar a la sala del Senat, antiga sala de tertúlia del Círculo, que manté la decoració i el mobiliari originals amb els retrats dels qui han estat presidents de la cambra i, al primer pis, la biblioteca.

Com a novetat, enguany s'exposarà a la sala d'actes un tast de les obres que formen part de la pinacoteca de la institució des de la creació del Círculo Mallorquín fins a les darreres adquisicions que ha fet el Parlament pròpiament. Totes aquestes peces d’estils i tècniques variades, tenen un nexe d’unió: són obres que es troben fora del circuit habitual de visites públiques i que poques vegades poden ser contemplades.