Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president del Parlament es reuneix amb la presidenta del Consell de Menorca

19 de septiembre de 2019

La trobada entre Thomas i Mora ha servit per parlar dels assumptes parlamentaris que afecten el Consell de Menorca, com una Llei de Reserva de la Biosfera, i de la col·laboració entre institucions

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha visitat avui matí el Consell de Menorca. Ha estat rebut per la seva presidenta, Susana Mora, amb qui ha conversat sobre els assumptes parlamentaris que afecten el Consell de Menorca i sobre com aprofundir la col·laboració entre institucions. La presidenta del Consell ha traslladat al president la importància d'aprovar la Llei de Reserva de Biosfera per garantir la sostenibilitat en relació al medi ambient, el desenvolupament econòmic i el benestar social. A més, ambdós presidents han coincidit en la necessitat d'una nova llei de consells insulars, que permeti una major participació de les institucions insulars en l'activitat legislativa. 

Thomas ha incidit en que amb aquesta primera reunió es posen les bases per establir i consolidar mecanismes de col·laboració amb el Consell de Menorca, per acostar el Parlament a cada una de les  illes que conformen l’arxipèlag balear i a la seva gent. Sobre la futura llei de Reserva de la Biosfera, el president del Parlament està segur que la seva tramitació generarà una nova norma que garantirà la compatibilitat de la preservació del medi ambient, el territori i el paisatge, amb el desenvolupament econòmic i social de Menorca.

Després de la reunió d'avui matí, el president ha participat l'horabaixa a l'acte de commemoració del 30è aniversari de l'Escola de Salut Pública de Menorca, que és un referent en el camp de la formació sanitària.