Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

A la Sala d'Actes s'han dut a terme unes jornades sobre els acolliments familiars

11 d'octubre de 2019

El president Vicenç Thomas ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat la tasca dels professionals que treballen en matèria d'acolliment familiar 

La sala d'actes del Parlament de les Illes Balears ha acollit avui matí unes Jornades tècniques sobre els acolliments familiars, organitzades per INTRESS sota el títol "Identificant reptes per millor l'experiència dels acolliments". La trobada ha estat un lloc de confluència per persones expertes en infància i famílies i ha comptat amb la presència del president del Parlament, Vicenç Thomas, que ha donat la benvinguda als assistents, juntament amb Pilar Nuñez, directora de Coneixement d'INTRESS. 

Al seu discurs, Thomas ha fet notar que "estam parlant de persones. De nadons, nins i adolescents per una banda; de persones adultes que tenen la generositat i la responsabilitat d'oferir-se per donar una oportunitat als infants i, també molt important de professionals que emeten judicis tècnics per unir aquestes dues parts". Per al president del Parlament "és evident que el desig i la bona voluntat no és suficient per a ser considerat apte per una tasca d'aquesta responsabilitat. Un adult ha d'oferir estabilitat i estima, sí, però també una educació rigorosa i els mitjans suficients que ajudi al futur adult a tenir les eines emocionals i intel·lectuals per viure una vida plena". Thomas també ha volgut destacar que "el paper dels professionals és fonamental per decidir quines són les persones més aptes per jugar el rol alternatiu per substituir a la família original."

La professora Gillian Schofield ha intervingut amb una ponència sota el títol "Proveint una base segura a l'acolliment familiar: el rol de les persones acollidores" i les professores Nuria Fuentes i Carme Montserrat han realitzat una extensa anàlisi de la situació dels acolliments gestionats per INTRESS.

A continuació les tècniques de seguiment ACOFAM INTRESS, Antònia Jaume i Marina Bayón, juntament amb el coordinador del servei d'Atenció a les Famílies de l'IMAS, Joan Escandell, han identificat els reptes per millorar l'experiència dels acolliments. 

La segona ponència ha anat a càrrec de la professora Elaine Farmer, que ha parlat sobre com créixer en acolliment en una família extensa amb experiències dels i les joves adolescents i els resultats obtinguts com a joves adults.

Les jornades han clos amb la presentació de la campanya d'acolliments familiars 2019 d'INTRESS i amb la intervenció de Javier de Juan, president de l'IMAS.