Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament vota unànimement a favor d'una iniciativa relativa a detecció precoç del càncer de mama

15 d'octubre de 2019

Al quart punt de l’ordre del dia de la sessió plenària del Parlament celebrada avui matí, s’ha debatut i votat una primera Proposició no de llei, presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a la detecció precoç del càncer de mama. Un cop debatuts els dos punts de la proposició no de llei, la iniciativa ha estat aprovada amb el resultat següent:

1.- El Parlament de les Illes Balears insta la Conselleria de Salut de les Illes Balears a publicar amb transparència el grau de compliment del programa de detecció precoç de càncer de mama a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

2.- El Parlament de les Illes Balears insta la Conselleria de Salut de les Illes Balears a elaborar un pla de xoc per tal que es realitzi, a totes aquelles pacients de 50 a 69 anys a les quals no s’hagi efectuat, la primera i les successives visites diagnòstiques de càncer de mama i la prova complementària diagnòstica tal i com estableix el programa autonòmic de detecció precoç de càncer de mama abans de l’any 2021. (Esmena de transacció)

Aquest text està pendent de revisió i correcció. El text oficial serà el que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears

 

Intervencions

La iniciativa ha estat presentada i defensada per Margalida Duran (Popular). Les diputades Irantzu Fernández (Socialista) i Antonia Martín (Unidas Podemos) han presentat esmenes a l’articulat de la moció. 

En el torn de fixació de posicions han intervingut Juan Manuel Gómez (Ciudadanos), Idoia Ribas (VOX-Actua Baleares), Lina Pons (El PI) i Patricia Font (Mixt-MÉS per Menorca).  

Més informació ...