Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Aula Balear guanya la final autonòmica del Torneig Nacional de Debat Econòmic

30 d'octubre de 2019

Aquest centre educatiu representarà les Illes Balears en el torneig nacional que organitza, per primera vegada, el Consell General d'Economistes els dies 26 i 27 de novembre al Banc d’Espanya a Madrid.

El col·legi Aula Balear ha guanyat la final de la fase local de balears de la primera edició del Torneo Nacional de Debate Económico en Bachillerato. La final ha estat organitzada pel Col·legi d’Economistes de les Illes Balears, conjuntament amb el Consell General d’Economistes i s’ha celebrat avui capvespre a la sala de Plens del Parlament.

El torneig s’ha adreçat a alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de les illes en el curs acadèmic 2019-2020 i hi han participat 9 centres: Col·legi Ágora Portals, Col·legi Aula Balear, Col·legi Internacional de Educación (CIDE), Col·legi Madre Alberta, Col·legi San Cayetano, Col·legi Sant Josep Obrer, IES Can Peu Blanc, IES Joan Alcover, IES Llucmajor i IES Ramon Llull.

La final de Balears

Al Parlament la final s’ha encetat amb les paraules d’Onofre Martorell, degà del Col·legi oficial d’Economistes, que ha agraït als participants, als centres educatius, a l’equip directiu i professors “haver tret temps d’on no n’hi ha per fer feina dia a dia i preparar-se per aquesta saludable confrontació amb arguments”.

Tot seguit, el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha donat la benvinguda a tots els assistents, ha fet notar que és important que la política també doni passes a través del diàleg per trobar solucions als problemes que tenim els ciutadans i que els temes econòmics també siguin abordats pels joves. També ha desitjat sort als dos centres educatius finalistes i ha manifestat que l’èxit no és guanyar, sinó que es trobar-se avui aquí al debat.

L’Institut d’Educació Secundària de Llucmajor i el Col·legi Aula Balear han estat els dos centres educatius que s’han enfrontant dialècticament a la final d’avui capvespre al Parlament, en un debat sobre els efectes de la digitalització per al creixement econòmic i el treball de futures generacions.  Han format l’equip IES Llucmajor els alumnes Carla Cervera, Eugenia Folgueras, Jaume Mut, Manuel Alexander Gómez i Juan Gabriel Suárez; mentre que l’equip d'Aula Balear estava compost per Carmen Muñoz, Nuria Janer, Carmen Janer i Lucia Gelabert.

Conclòs el debat, el jurat integrat per: Onofre Martorell, degà del Col·legi Oficial d’Economistes i organitzador de l’acte; Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears; Francisco Martorell, president d’ASIMA; Maria Ferrer, directora del Diario de Mallorca; Pep Verger en representació de Miquel Serra, director d’Última Hora; Xavier Bonet, director de COPE Ràdio; Josep Antoni Cifre, president de la Fundació Guillem Cifre i Claudia Velázquez, directora de Clave Consulting, s’ha reunit per deliberar i ha proclamat guanyador d’aquesta final el centre Aula Balear que representarà les Illes Balears a la final nacional.

Final nacional al Banc d’Espanya

Aula Balear serà el centre escolar de batxillerat que representarà balears a la final nacional que se celebrarà els dies 26 i 27 de novembre a Madrid, a la seu del Banc d’Espanya, on hi participaran juntament amb altres 19 instituts procedents de tot l’Estat. El torneig s'emmarca dins de les activitats del Pla d'Educació Financera 2018-2021 –al qual està adscrit el Consell General d'Economistes com a entitat col·laboradora– de la CNMV i del Banc d'Espanya, i pretén afavorir el desenvolupament d'habilitats que ajudin als alumnes en la seva vida formativa, laboral i social.

Objectius de l’activitat

Els objectius d'aquesta activitat han estat aproximar la realitat del nostre entorn econòmic i empresarial als alumnes de batxillerat i afavorir habilitats vinculades al treball en equip, la cerca d'informació, la confrontació d'arguments i l'oratòria.
El Torneig organitzat consta de dues fases: una local, en el nostre cas, Illes Balears, i una altra nacional. El Centre educatiu guanyador de Balears  passarà a competir en la segona fase, a nivell Nacional, amb els altres guanyadors de les diferents Comunitats Autònomes participants.

El Parlament ha estat seu, una altra vegada, d’una activitat que ha il·lusionat als centres educatius i que ha apostat per afavorir les habilitats dels joves, ensenyar-los a treballar en equip, aprendre a buscar informació fiable, ensenyar-los a confrontar-se amb arguments i sempre respectant al contrari, aprendre l'oratòria. En definitiva, una primera experiència molt beneficiosa per als joves de batxillerat inscrits en aquesta activitat.

Més informació ...