Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El president del Parlament rep en audiència una comitiva de Guatemala

11 de noviembre de 2019

Amb motiu de la presentació de diversos programes de cooperació que realitzen de forma conjunta ONGs i institucions polítiques guatemalenques des de fa més de 20 anys.

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha rebut avui matí en audiència Antonio Serra, director de Treball Solidari, i José Luis Siguil, responsable de gestió i Relacions de CEDEPEM, els quals han estat acompanyats per una comitiva de representants electes dels poders legislatiu, executiu i municipal de Guatemala i altres representants del sector econòmic del municipi de Quetzaltenango. 

La finalitat de l'audiència ha estat presentar al president del Parlament els diversos programes de cooperació que realitzen de forma conjunta ambdues ONGs i les institucions polítiques guatemalenques des de fa més de 20 anys.

Treball Solidari i CEDEPEM

Treball Solidari és una organització no governamental fundada com a associació l'any 2000 a Palma de Mallorca per un grup de joves economistes i periodistes que competiren  l'objectiu comú de recolzar el desenvolupament humà, inicialment enfocava la seva acció en la cooperació internacional en favor de persones que viuen en situació de major necessitat en països no desenvolupats. Des de la seva fundació ha promogut la realització de més de 85 projectes de desenvolupament als països més empobrits de Centreamèrica.

Centre Experimental per al Desenvolupament de la Petita i Mitjana Empresa Rural Societat Civil (CEDEPEM SC) és una organització no governamental sense ànim de lucre guatemalenca, fundada el 1982, formada per dones i homes, indígenes i no indígenes, compromesos amb la millora de la qualitat de vida de les famílies rurals de l’Altiplà Occidental de Guatemala, una regió que es troba en condicions de marginació econòmica, social, política i cultural.

Gira de Treball de Cooperació Interinstitucional

L'audiència d'avui matí amb el president del Parlament s'emmarca dins la finalitat d'agrair a la societat i a les institucions de les Illes Balears el seu suport, així com per explorar noves oportunitats de cooperació futura.

En aquest sentit l'ONG Treball Solidari ha organitzat la visita a Palma del seu soci local a Guatemala (CEDEPEM), per avui dia 11 i demà dia 12 de novembre, que ve acompanyat per un seguit de representants polítics i d'empresaris del seu país.

Aquesta visita a la ciutat de Palma forma part de d'una gira de treball, dissenyada per CEDEPEM en coordinació amb l’ONG Treball Solidari, entre els dies de 9 i 17 de novembre arreu del territori estatal.

Durant el transcurs de la gira les ONGs i els representants polítics de Guatemala es reuniran amb diversos funcionaris d'alt nivell de diferents governs autonòmics i estatals, les seves respectives agències de cooperació. 

L’objectiu general d’aquesta gira és realitzar un procés d'acostament entre les administracions publico-polítiques d’Espanya, les entitats privades i la comitiva guatemalenca de representants electes i representants sectorials, per establir mecanismes d’acció interinstitucionals que permetin desenvolupar accions, projectes i programes de desenvolupament en el territori guatemalenc.