Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament participa en l'exposició per la prevenció i contra la violència de gènere

25 de noviembre de 2019

Avui dilluns, dia 25 de novembre, en el marc de la celebració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha participat a la inauguració de l’exposició de l’artista visual Rosa Gallego del Peso, que es podrà visitar fins al 15 de desembre i que consta de diferents peces exposades a l’Arxiu del Regne de Mallorca, el Parlament de les Illes Balears, el Casal Solleric i la Conselleria de Presidència.

Una peça de l’exposició “Mirades amb empremta – Art Visual en Prevenció i contra la Violència de Gènere”, de Rosa Gallego es troba situada al hall del Parlament, al carrer Palau Reial, 16, de Palma, amb dues instal·lacions “Els Parasols com a símbol de la fertilitat’ i “NO ÉS NO’, les quals es podran visitar en horari de 8 hores fins a les 20 hores, llevat dels dimarts, i fins a dia 15 de desembre.

La mostra, creada en especial sobre la figura de la dona, és una de les activitats que ha organitzat l’Institut Balear de la Dona  amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones i al qual, el Parlament, s’hi ha sumat; persegueix l’objectiu de sensibilitzar i empoderar la societat en relació a la violència masclista, les seves conseqüències i la seva prevenció. El conjunt artístic, com un tot o per separat, vol escenificar el compromís de totes les institucions de l’arxipèlag davant una xacra social com és la violència cap a les dones.

Minut de silenci

Abans la inauguració, el president de Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas, juntament amb membres de la Mesa i diputats de diferents grups parlamentaris, ha assistit al minut de silenci, a les portes del Consolat de Mar, convocat amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones, en el marc del programa REACCIONEM.

 

Demà, dimarts al Parlament

Demà dimarts, dia 26, i seguint dins el context de condemna de la violència cap a les dones, el Parlament de les Illes Balears organitza, a les 8.45 h un acte a la Sala de les Passes Perdues, just abans d’iniciar la sessió plenària. Al Ple es debatrà i votarà una Proposició no de Llei presentada conjuntament pels grups parlamentaris Socialista, MÉS per Mallorca i Unidas Podemos, contra la violència masclista.