Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament ha acollit la presentació de la Memòria del CES 2018

28 de noviembre de 2019

El president Vicenç Thomas ha inaugurat la presentació pública afirmant que "el CES té un paper imprescindible per garantir el funcionament democràtic de la nostra societat"

El Consell Econòmic i Social de les Illes Balears ha presentat avui dijous al Parlament la Memòria sobre l'economia, el treball i la societat de les Illes Balears 2018.

La jornada s'ha iniciat avui matí amb l'audiència que el president del Parlament, Vicenç Thomas, ha donat al president del CES, Carles Manera, juntament amb el seu equip, que han lliurat el document d'estudi a la cambra.

Tot seguit, a la Sala d'Actes del Parlament, s'ha celebrat una roda de premsa en on s'han exposat els continguts més rellevants de la Memòria del Consell Econòmic i Social sobre l'economia, el treball i la societat de les Illes Balears 2018.

Han atès els periodistes el president del CES, Carles Manera, així com el vicepresident segon del CES, José Luis García, el secretari general del CES, Josep Valero, la presidenta de la Comissió de la Memòria, Maria Llompart i el director de la Memòria, Joan Matamalas.

L'horabaixa, també a la Sala d'Actes del Parlament, s'ha fet la presentació pública de l'esmentada memòria. El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha inaugurat l'acte i ha donat la benvinguda als assistents, afirmant que "el CES té un paper imprescindible per garantir el funcionament democràtic de la nostra societat", i celebrant els fruits que està donant el Consell després de la seva recuperació fa dos anys. A més, el president ha considerat que la Memòria "representa una aportació necessària, ja que "ajudarà el Parlament i els seus diputats a tenir a la seva disposició dades per mantenir el rigor en els debats de la institució".

Tot seguit, i després d'una breu introducció per part de la presidenta de la Comissió de la Memòria, Maria Llompart, el president del CES, Carles Manera, ha exposat els tres capítols de la Memòria:

I: Panorama econòmic.

II: Mercat de treball i polítiques d'ocupació. Model econòmic, turisme i treball.

III: Qualitat de vida i estat del benestar.

Aquest acte ha gaudit de la presència d'autoritats polítiques, a més de representats empresarials, sindicals i de la societat civil, i també d'experts col·laboradors que han participat en l’elaboració de la Memòria, un equip humà format per professors de la Universitat de les Illes Balears i professionals del més alt nivel i tècnics qualificats de l’àmbit de les administracions publiques.

Més informació ...