Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament aprova una iniciativa per sol·licitar despenalitzar l'eutanàsia i el suïcidi assistit

10 de diciembre de 2019

Al tercer punt de l’ordre del dia de la sessió plenària del Parlament celebrada avui matí, s’ha debatut i votat una primera Proposició no de llei, presentada conjuntament pels grups parlamentaris Socialista, Unidas Podemos i MÉS per Mallorca, relativa a la  regulació dels drets i les garanties de les persones en el procés de morir i del drets a l’eutanàsia, la qual ha estat APROVADA, amb votació separada per punts, amb el resultat següent:

  1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l’Estat i el Congrés dels Diputats a elaborar una llei de drets i garanties de les persones en procés de morir a nivell del conjunt de l’Estat.

Aprovat per 55 vots a favor i 3 vots en contra (Vox).

  1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l’Estat i el Congrés dels Diputats a estudiar i a tramitar una iniciativa legislativa que modifiqui l’article 143.4 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, per facilitar una mort digna, però també amb la despenalització de l’eutanàsia i el suïcidi assistit en aquells casos en què la persona plantegi la possibilitat de posar fi a la vida per decisió pròpia.

Aprovat per 40 vots a favor i 18 vots en contra (Vox i Popular). 

  1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l’Estat i el Congrés dels Diputats a estudiar i a tramitar, de manera definitiva, una iniciativa legislativa per regular sistemàticament i de manera ordenada els supòsits a on l’eutanàsia no sigui tipificat penalment.

Aprovat per 40 vots a favor i 18 vots en contra (Vox i Popular).

Aquest text està pendent de revisió i correcció. El text oficial serà el que es publicarà al Butlletí Oficial del Parlament de les Illes Balears

Intervencions

La iniciativa ha estat presentada i defensada pels diputats Beatriu Gamundí (Socialista), Antònia Martín (Unidas Podemos) i Miquel Ensenyat (MÉS per Mallorca). 

El grup parlamentari Popular ha presentat una esmena de modificació de tots els punts la qual, defensada per la diputada Núria Riera, no ha estat acceptada pels grups proposant.

Al torn de fixació de posicions han intervingut els parlamentaris Juan Manuel Gómez (Ciudadanos), Jaume Font (El Pi-Proposta per les Illes Balears) i Patricia Font (Mixt-MÉSxMenorca).  

Més informació ...