Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

La Sala de Plens acull la final de la VII Lliga de Debat Universitari

21 de febrero de 2020

En aquesta ocasió, els equips guanyadors han estat Persuasius per la Xarxa Vives i Catarsis pel G9

Després de les eliminatòries celebrades entre els dies 18 i 21 de febrer a sa Riera, el Parlament ha acollit aquest divendres horabaixa la final de la VII Lliga de Debat Universitari organitzada per la Universitat de les Illes Balears.

Durant la inauguració de l’acte, el president Vicenç Thomas ha destacat la col·laboració entre el Parlament de les Illes Balears i la Universitat de les Illes Balears. A més, ha defensat la importància de la reflexió i del debat com a mecanisme per millorar les societats.  Finalment, ha conclòs desitjant que guanyessin els millors arguments. Han donat també la benvinguda als participants rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, i la vicerectora de de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, Joana Maria Seguí.

La VII Lliga de Debat Universitari s’ha dividit en dues categories: la Lliga de Debat del G9 i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. Els equips finalistes per la Xarxa Vives han estat Lul·lians i Persuasius, mentre que en el G9 han estat els equips Catarsis i Signum.

La pregunta del debat en català de la Xarxa Vives ha estat “L’actual sistema educatiu garanteix el progrés de les persones?”, mentre que per part de la Lliga de Debat del G9 s’ha tractat la qüestió: «¿Los recursos hídricos en el mundo deberían dejar de estar privatizados?». Durant 2 hores, els estudiants universitaris han defensat les diferents postures a favor i en contra, sortejades prèviament, exhibint els seus dots d’eloqüència i d’oratòria.

L’Oficiala Major del Parlament, Esperança Munar, juntament amb el Cap de Recursos Humans, Jeroni Martí, a més de professors i especialistes de la Universitat de les Illes Balears, han format part del jurat dels debats.

Els equips guanyadors dels debats han estat els grups Persuasius (Xarxa Vives) i Catarsis (G9). Aquests equips participaran en representació de la UIB a finals a nivell estatal, organitzades en el cas de la Xarxa Vives a la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 27 al 30 d’abril de 2020; i del G9 a la Universitat de Castella - la Manxa (Toledo) del 23 al 25 de març de 2020.

Abans d’acabar l’acte, el president de l’Agrupación de Jóvenes Abogados de Baleares, Ivan Bellod, ha dirigit unes paraules als assistents.

Més informació ...