Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Declaració institucional amb motiu de la commemoració del quarantè aniversari de la creació del Front Polisari

1 d'octubre de 2013

El Ple del Parlament ha aprovat per assentiment de tots els grups parlamentaris i dels diputats no adscrits, una declaració institucional amb motiu de la commemoració del quarantè aniversari de la creació del Front Polisari.

Al primer punt de l'ordre del dia de la sessió plenària celebrada aquest matí s'ha procedit a la lectura per part de la secretària primera de la Mesa, Eulàlia E. Llufriu, a la declaració institucional següent:

"L’any 2013 es commemora el 40è aniversari de la creació, l’any 1973, del Front Polisari, que es va constituir per aconseguir la independència nacional del Sàhara a través d’una descolonització de Espanya.

 El Conflicte del Sàhara continua sense resoldre’s i continua sent, al conjunt del continent africà, l’única excolònia que no ha passat per un procés de excolonització que la dugués a l’exercici de la sobirania.

 El Parlament de les Illes Balears, quan ja fa més de 36 anys que el poble sahrauí espera de la comunitat internacional una solució justa i pacífica a la situació sense sortida a què la història l’ha portat, conscient de la responsabilitat històrica, legal i política que l'Estat espanyol té amb la situació al Sàhara Occidental i de cara a promoure i reforçar l'amistat amb el poble sahrauí:

1. Manifesta el seu suport al dret del poble saharià a l’autodeterminació en el marc de recerca de solucions pacifiques al conflicte en els termes establerts a la Carta de les Nacions Unides, tal com ve reconeixent de manera permanent des de fa dècades l'ONU, la Unió Europea i el conjunt de la comunitat internacional, amb totes les garanties de llibertat, seguretat i transparència.

2. Insta el Govern de l’Estat a promoure totes les iniciatives polítiques necessàries dirigides a facilitar el dret legítim del poble sahrauí a la seva autodeterminació.

3. Reitera la seva denúncia de la greu situació de violacions dels drets humans que es viu al Sàhara ocupat i expressa el seu convenciment que el conflicte no té altra solució que la plena aplicació de la legalitat internacional."

 

 

 

Més informació ...