Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament col·labora amb l'itinerari per "La ciutat esvaïda" de Mario Verdaguer

3 de diciembre de 2013

La família de Mario Verdaguer ha organitzat diversos actes de commemoració pel 50 aniversari de la mort de l’escriptor, autor del llibre "La ciutat esvaïda". Entre aquests actes cal esmentar els itineraris guiats pels diversos espais que es descriuen al llibre.

 

El 28 de novembre començaren els recorreguts guiats pels principals escenaris del llibre, i ahir se’n va fer la segona edició. Aquests itineraris consten de dues parts. La primera consisteix en l’itinerari guiat per aquells espais més rellevants de Palma que Verdaguer descriu en el llibre La ciutat esvaïda (la Rambla, el Teatre Principal, l'Hort del Rei, ...), a càrrec de Lluïsa Calafat (besnéta de l’escriptor). La segona part de l’itinerari té com a espai principal l’antiga seu del Círculo Mallorquín, l’actual Parlament de les Illes Balears, entitat protagonista de molts dels capítols del llibre i, en aquest cas, el recorregut i les explicacions van a càrrec de Jaume Munar, cap de Divulgació de la institució.

La presidenta del Parlament, Margalida Durán, donà ahir la benvinguda al grup que realitzà l’itinerari guiat i s’afegí a l’homenatge a Mario Verdaguer. També mostrà la seva satisfacció perquè activitats culturals d’aquest tipus permeten al Parlament obrir les seves portes a la societat (un dels seus principals objectius), a més de donar a conèixer el vessant parlamentari, divulgar la història de l’edifici i tot el seu patrimoni pictòric i arquitectònic.

Els itineraris guiats continuaran els propers dies 5 i 12 de desembre, i per participar-hi és imprescindible la inscripció prèvia. Els recorreguts començaran a les 17.30 hores, i el punt de trobada i d'inscripció és la Biblioteca de Cort (971.22.59.62 – bibcort@a-palma.es). L’activitat és gratuïta.