Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament contrari a les prospeccions petrolíferes a la Mediterrània

11 de febrero de 2014

En una declaració institucional el Ple del Parlament ha manifestat, per assentiment de tots els diputats, el rebuig a les esmentades actuacions, i ha instat el Govern de les Illes Balears que exigeixi al Ministeri d’Indústria del Govern d’Espanya la seva immediata paralització.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL SONDEJOS SÍSMICS A LES ILLES BALEARS

Les Illes Balears es veuen assetjades per un seguit de propostes de prospeccions cercant combustibles fòssils a la mar Mediterrània amb utilització d’artefactes d’alta potència.

Els sondejos, per ells mateixos, representen una alteració geològica de conseqüències i abast imprevisibles, des de terratrèmols a contaminació irreversible d’aqüífers o afectació a espècies marines vulnerables, que incidiran sobre la situació ambiental, econòmica i social de les nostres illes, abastant una superfície de la Mediterrània de més de 30.000 quilòmetres quadrats.

A més, la finalitat dels sondejos, explotar industrialment recursos subterranis de gas i petroli, és contrària a l’estructura productiva de les Illes, sense cap tipus de benefici econòmic i social per als seus habitants i amb el risc cert de pèrdua dels valors ambientals, socials i econòmics assolits, com assenyala la Comissió Balear de Medi Ambient.

Per tot això, el Parlament de les Illes Balears manifesta el seu rebuig a les esmentades actuacions, i insta el Govern de les Illes Balears que exigeixi al Ministeri d’Indústria del Govern d’Espanya la seva immediata paralització, d’acord amb els informes emesos per la Comissió Balear de Medi Ambient. 

Més informació ...