Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

El Parlament lloa la figura política i humana d'Adolfo Suárez

25 de marzo de 2014

S'ha guardat un minut de silenci i s'ha aprovat una declaració institucional que destaca la capacitat de diàleg, respecte i consens per damunt de discrepàncies polítiques i ideològiques que va tenir Adolfo Suárez com a president del Govern espanyol.

Avui matí el Parlament de les Illes Balears, en ocasió de la celebració de la sessió plenària, ha recordat la figura de l'expresident del Govern espanyol Adolfo Suárez, que morí el passat diumenge.

A l'entrada del carrer Conqueridor parlamentaris, membres del Govern autonòmic i funcionaris de la cambra autonòmica han guardat un minut de silenci en memòria d'Adolfo Suárez.

Tot seguit, i ja dins la Sala de les Cariàtides, s'ha procedit a la lectura i aprovació de la declaració institucional següent, consensuada amb tots els grups parlamentaris i diputats no adscrits: 

El Parlament de les Illes Balears, com a màxima representació del poble de la nostra comunitat autònoma, manifesta el pesar més profund per la mort d’Adolfo Suárez González, president del Govern espanyol entre els anys 1976 i 1981 i un dels artífexs de la transició cap al sistema democràtic actual. 

Suárez va fer possible aglutinar persones i formacions de diferents ideologies al voltant d’un projecte comú: la transició cap a la democràcia demandada per la ciutadania.

Durant aquells anys de necessàries reformes per avançar cap a una societat moderna, va liderar una voluntat majoritària de canvi que es traduí en fites de gran transcendència històrica tals com la Llei per a la Reforma Política, els Pactes de La Moncloa i l’aprovació de la Constitució Espanyola de 1978.

Home d’Estat, diàleg, dignitat, generositat i perseverança són només alguns qualificatius que s’han atorgat a la persona d’Adolfo Suárez i que avui el Parlament de les Illes Balears vol fer seus amb aquesta declaració.

La seva forta convicció per un estat democràtic modern ens ha deixat imatges que s’han convertit en tot un símbol i exemple per a les generacions actuals i futures; exemple de dignitat i fermesa davant qualsevol amenaça contra l’exercici de les llibertats i els drets del poble espanyol.

Per això, el Parlament de les Illes Balears vol fer patent el seu reconeixement a la figura política d’Adolfo Suárez, tot destacant-ne la seva capacitat de diàleg, respecte i consens per damunt de discrepàncies polítiques i ideològiques.