Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

La presidenta del Parlament anuncia millores encaminades a fer més propera i accessible la informació parlamentària als ciutadans

1 d'abril de 2014

Margalida Durán ha realitzat unes declaracions per valorar els resultats publicats ahir de l’Índex de Transparència dels Parlaments autonòmics (IPAR) pel que fa al Parlament de les Illes Balears.

La presidenta del Parlament de les Illes Balears, Margalida Durán, ha realitzat unes declaracions per valorar l’estudi publicat per Transparencia Internacional España relatiu als “Resultados del Índice de Transparencia de los Parlamentos (IPAR)”, que pretén ser una eina per mesurar i divulgar el nivell de transparència informativa dels 17 parlaments autonòmics.

Margalida Durán ha fet esment de la web del Parlament que ha qualificat “d’antiga” perquè es basa en una tecnologia i arquitectura de la web inicial desenvolupada entre els anys 2000 i 2001 i, per tant, “té limitacions per oferir determinats continguts”.

Durán ha informat els mitjans de comunicació congregats que existeix un projecte de modernització completa del lloc Web del Parlament que es plantejà a principis d’aquesta legislatura i que no s’ha pogut dur a terme per manca de disponibilitat pressupostària. Malgrat aquest entrebanc econòmic, “des de principis de l’any passat”, ha afirmat la presidenta, “s’han fet millores i ampliacions perquè la Web del Parlament sigui més transparent i més propera als ciutadans” i es vol continuar treballant en aquest sentit “agrupant i estructurant la informació perquè sigui el més accessible possible al ciutadà”.

Per altra part, també ha apuntat Margalida Durán, el Parlament signà dia 19 de febrer de 2014 un conveni amb el Govern Balear perquè totes les licitacions i contractacions que es realitzin es publiquin a la Web del Govern Balear (Plataforma de Contractació de la CAIB). Aquesta dada, no ha estat valorada a l’estudi realitzat Transparencia Internacional España, perquè aquest es redactà amb anterioritat.

La presidenta també ha fet notar la passa positiva en transparència parlamentària quan s'acordà la publicació al lloc web de la cambra de totes les rendes de tots els diputats i diputades del Parlament de les Illes Balears, un dels dos únics parlaments de tot l’Estat que ho fa.

Finalment, la presidenta Durán ha anunciat els estudis i les propostes que estan realitzant els serveis de la cambra per fer una reestructuració en profunditat de la WEB, les quals van encaminades en tres sentits: una informació parlamentària més fàcil i accessible, una informació més transparent en relació amb tots els índexs que obliga la llei i un treball encara més intens pel que fa a la participació ciutadana.

Per a la presidenta del Parlament, aquestes passes per modernitzar la informació i la comunicació es tradueixen en fets, com la propera incorporació a la WEB dels vídeos de les sessions plenàries parlamentàries perquè puguin ser emesos i visualitzats no només en directe, sinó també en diferit, des de qualsevol lloc, hora i dispositiu electrònic.